Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 06:51

ΠΡΟΛΗΨΗ: Ας μιλήσουμε για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα ΠΡΟΛΗΨΗ: Ας μιλήσουμε για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.   

Η εκδήλωση απευθύνεται στους ενήλικες συμμετέχοντες του Εργαστηρίου Ζωής, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον θα επιθυμούσε να ακούσει τί προτείνεται σε σχέση με τις ομάδες και την εξέλιξη τους.

Πώς θα μπορούσε δηλαδή, η Πρόληψη των Εξαρτήσεων και η Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, να αποδεσμευτεί από τα στενά όρια των ειδικών και των επαγγελματιών και να εκπληρώσει τον πρωταρχικό της ρόλο που είναι η δημιουργία δικτύων αλληλοστήριξης και σύνδεσης με την ευρύτερη κοινότητα.        

Μέσα από αυτήν την προγραμματική συνεργασία δύο φορέων που ασχολούνται με τις Εξαρτήσεις, φιλοδοξούμε να ξαναεντάξουμε στην κουβέντα έννοιες όπως Δίκτυο, Αυτοδιαχείριση, Υποστηρικτική Κοινότητα, Παρέμβαση στην πόλη μου, κ.α.