Κοινότητα

 Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το Κέντρο Πρόληψης στοχεύει με παρεμβάσεις στην κοινότητα να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να μεταδώσουν τα μηνύματα της Πρόληψης.

Μερικές από τις δράσεις του περιλάμβαναν:

  • Ομάδα Θεατρικού

Το Κέντρο Πρόληψης νομού Λάρισας, ανέβασε με επιτυχία, τη θεατρική παράσταση “Ωραίο φύλο” και την παρουσίασε σε πόλεις του νομού καθώς και σε αρκετές άλλες πόλεις εντός Ελλάδας φθάνοντας ακόμη και στην Κύπρο.
Η ιδέα για το ανέβασμα αυτής της παράστασης γεννήθηκε από μία ομάδα γονέων, που απευθύνθηκε στο Κέντρο Πρόληψης με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και θέλοντας να μεταδώσουν το μήνυμα της πρόληψης στην κοινότητα.
Μετά από 4 χρόνια δουλειάς , οι 10 γυναίκες που συμμετείχαν στην ομάδα, έγραψαν κείμενα που αφορούν στον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας σήμερα: Γυναίκα-μάνα, Γυναίκα-Σύντροφος, Γυναίκα-Φίλη, Γυναίκα σε όλους τους κοινωνικούς της ρόλους.
Τα κείμενα αυτά “δέθηκαν”, σε θεατρικό έργο από το σκηνοθέτη-σεναριογράφο Κώστα Λαμπρούλη, που σκηνοθέτησε και την παράσταση.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στον προθάλαμο ενός γραφείου, όπου περιμένουν οι εννέα γυναίκες, προκειμένου να πάρουν ένα πολύ ιδιαίτερο πιστοποιητικό, που ελπίζουν να τους λύσει τα καθημερινά τους προβλήματα. Μέσα σ’ αυτή τη συνθήκη ξετυλίγονται εννέα διαφορετικές προσωπικές ιστορίες.

  • Ημερίδες – Εκδηλώσεις
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Πηνειού

1. Η ομάδα θεατρικού του Κέντρου Πρόληψης ξεκίνησε από την προσπάθεια μίας ομάδας γονέων που θέλοντας να μεταδώσει στην κοινότητα το πόσο σημαντικό αλλά και συνάμα δύσκολο είναι να είσαι γονιός σήμερα, χρησιμοποίησε την τέχνη ως μέσο και πρωτότυπη μορφή επικοινωνίας. Κατέληξε έτσι να ανεβάσει το θεατρικό έργο “Ωραίο φύλλο έ” και να δοθούν παραστάσεις σε όλο τον Νομό Λάρισας, αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο.
2. Κάθε χρόνο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης με Μουσικές εκδηλώσεις, αρθρογραφία στον τύπο, παρουσία στα Μ.Μ.Ε. και ενημερωτικά περίπτερα στοχεύει να κάνει γνωστό το έργο του και παράλληλα να προσεγγίσει τους νέους και τον γενικό πληθυσμό του νομού μας.
3. Η παρουσία του Κέντρου Πρόληψης στο φεστιβάλ Πηνειού με ενημερωτικό περίπτερο.

 

Θα μας βρείτε

Διεύθυνση:  Μανωλάκη 11Δ, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2410555935 & 2410555940
Fax: 2410555938
email: kplarisa@otenet.gr