Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 09:34

Το "Κλειδί" από το "Αποτύπωμα του Ανθρώπου" του Κέντρου Πρόληψης

Το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» του Κέντρου Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ Λάρισας φέτος “ξεκλείδωσε” τα συναισθήματα και τον εθελοντισμό

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η θεσμοθετημένη εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ Λάρισας, το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου», αναδεικνύοντας τη σημασία των συναισθημάτων στην ζωή μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 18 Μαρτίου, στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος).
Κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν… το «Κλειδί». Το κλειδί που «ξεκλειδώνει» συναισθήματα, την προσωπική έκφραση, τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και το κλειδί που «ξεκλειδώνει» πόρτες, ρίχνει τείχη και μας κάνει να ξεπερνάμε εμπόδια, να γινόμαστε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι. Πού βρίσκεται, λοιπόν, το κλειδί; Ας αρχίσουμε να το ψάχνουμε μέσα μας!
Τα συναισθήματα, η αναγνώριση και η έκφρασή τους είναι πεδία δημιουργικής αναζήτησης, προβληματισμού αλλά και έμπνευσης του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Ο.ΚΑ.ΝΑ Λάρισας. Κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της ζύμωσης παρουσιάστηκαν μέσα από την έκδοση «Το κλειδί» που αποτελείται από κείμενα των ομάδων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής, που με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης. Εικοσιτέσσερα κείμενα γραμμένα σε 15 λεπτά με τρόπο δημιουργικό!
Την παρουσίαση αυτή πλαισίωσαν δυναμικά έφηβοι και παιδιά του Εργαστηρίου Ζωής με ένα ευφάνταστο παραστατικό αποτέλεσμα που συνδυάζει το χορό, το θέατρο και τη ζωγραφική με στόχο τον προβληματισμό, τη συνειδητοποίηση και την αλλαγή μέσα από τον απελευθερωτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα της τέχνης. Ενώ, μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν με την παρουσία τους οι μουσικοί: Σπύρος Καβαλλιεράτος, Πέτρος Παππάς και Ρούλα Πίκουλα.
Το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» δεν θα μπορούσε να μη γίνει αφορμή για κοινωνική προσφορά και δράση. Οι ομάδες των Εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής οργάνωσαν μια ζεστή επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, για να «ξεκλειδώσουν» χαμόγελα και αισιοδοξία. Παράλληλα, συγκέντρωσαν είδη, και τα προσέφεραν στους συμπολίτες μας που μένουν στο Γηροκομείο Λάρισας.