Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 12:20

Παρουσίαση του Βιβλίου "Η Γραμματική των Αποθεμάτων" του Η. Γκότση

Παρουσίαση Βιβλίου: Η γραμματική των Αποθεμάτων του Ηλία Γκότση


Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς & οι Εκδόσεις Αρμός πραγματοποίησαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Γκότση «Η γραμματική των Αποθεμάτων» - Η αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης για τη σύνδεση με τα αποθέματα, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30 στον Μύλο του Παπά, Λάρισα (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κεντρικό κτίριο)
Για το βιβλίο  μίλησαν η Βασιλική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και ο συγγραφέας του βιβλίου Ηλίας Γκότσης. Τη συζήτηση συντόνισε η Ειρήνη Κουφάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Καθώς εργαζόμαστε μέσα στα προβλήματα, αντιλαμβανόμαστε το χωρο-χρόνο, τα τοπία δράσης, το μέσα και το έξω, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όχι σαν συμπαγείς έννοιες και πραγματικότητες αλλά σαν τεράστιο παζλ, που αποτελείται από εκατομμύρια στιγμές. Ορισμένες από αυτές συνθέτουν εικόνες που μας ακινητοποιούν, καθώς δημιουργούν βεβαιότητες οι οποίες συνδέονται με την υποτίμηση του εαυτού, την αδυναμία ελέγχου και την αδρανοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούμε τη βεβαιότητα ότι μέσα σε αυτό το απέραντο σύμπαν των στιγμών μπορούν να εντοπιστούν και εκείνες που έχουν συνδεθεί με την έννοια μιας ρωγμής, από την οποία εισέρχεται το απόθεμα, το οξυγόνο ή το φως, μιας σχισμής δηλαδή σε φαινομενικά στέρεες και κυρίαρχες συναισθηματικές διεργασίες, κουλτούρες, εμπειρίες, ιστορίες και αφηγήσεις, που αφήνει να διαφανούν δυνατότητες για μια επανακατασκευή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ιστορία μας.….
Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα: Ο Ηλίας Γκότσης είναι κοινωνιολόγος και οικογενειακός-συστημικός θεραπευτής, συγγραφέας, προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΚΑΝΑ και επιστημονικός υπεύθυνος στο Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.