Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 07:22

Κοπή πίτας του Κέντρου Πρόληψης

To Κέντρο Πρόληψης - Ο.ΚΑ.ΝΑ. πραγματοποίησε την κοπή της παραδοσιακής πίτας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Μύλο 1927 (μουσική σκηνή), καλώντας όλους τους φορείς και τους πολίτες, για τη νέα χρονιά, να συνδράμουν στο σκοπό του, να καταστήσει το νεοκλασικό κτήριο του Κέντρου Πρόληψης (Μανωλάκη 9-11), προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία και στα εμποδιζόμενα άτομα , συμμετέχοντας για άλλη μια φορά στον κοινό αγώνα, για μια κοινότητα, που δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κα. Ε. Λιακούλη, αναφέρθηκε στην ιστορία του νεοκλασικού διατηρητέου κτηρίου του κέντρου πρόληψης καθώς και στο νέο στοίχημα που αποτελεί η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, που θα το καθιστά προσβάσιμο σε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις.
Επίσης η κα. Λιακούλη ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ Στέφανο Πάϊκο και τον Πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Θανάση Πατσιούρα για τις πολύτιμες πληροφορίες του σχετικά με το θέμα.
Ακόμη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν Λάρισας κ Κώστας Παπαδημητρίου και τον ΓΓ του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ Νάρη , οι οποίοι εκπροσώπησαν τους φορείς τους , για την άμεση ανταπόκρισή τους στο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ώστε να καταστήσουμε το κτήριο προσβάσιμο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο όραμα και στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος, Ράλλη Τσιουλάκη.
Με τη σκέψη ότι περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας κατατάσσεται στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία, ενώ πολύ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 50% κατατάσσεται στην κατηγορία των εμποδιζόμενων ατόμων (μητέρες με καροτσάκια, άτομα που αναρρώνουν από μια σημαντική εγχείρηση ή τραυματισμό, ηλικιωμένοι, πάσχοντες από προσωρινές κινητικές, ακουστικές οπτικές αναπηρίες κλπ) ΚΑΙ
Με τη σκέψη ότι είμαστε ΟΛΟΙ εν δυνάμει άτομα με αναπηρία ή «εμποδιζόμενα» άτομα, για κάποιον από τους… πολλούς λόγους που αυτή η ζωή μπορεί μαζί της να φέρει, αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη σημασία του κοινού μας αγώνα .
Είναι λοιπόν, σπουδαίο να είμαστε εκεί ΟΛΟΙ.
Σπουδαιότερο ακόμη, να είμαστε ΜΑΖΙ…