Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 09:45

Ημερίδα για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου

Το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας- Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και το Δίκτυο για την αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Β΄θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας διοργάνωσαν Ημερίδα για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με θέμα : "Είσαι αυτό που είσαι αλλά είσαι αυτό που φαίνεται;"
Ο στόχος της Εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το ευρύ κοινό του ν. Λάρισας για τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου, ιδίως στους έφηβους χρήστες του που δεν έχουν αναπτύξει αρκετές φορές δεξιότητες σωστής και ορθής αξιοποίησης του.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κορμάς Γ., εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ. Επίσης στην εκδήλωση μίλησαν: Εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας, του Δικτύου για την Πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας ν. Λάρισας, ομάδα μαθητών από το 5ο Λύκειο Λάρισας καθώς και μαθητές που είχαν την ιδιότητα του ευρωβουλευτή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου νέων 2017, όπως και μαθητές από το πάνελ νέων του ελληνικού κέντρου ασφαλούς Διαδικτύου.
Μετά τις ενδιαφέρουσες ομιλίες όλων ακολούθησε μια γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό απαντώντας οι ομιλητές στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.