Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 07:23

Εκδήλωση η "Ζωή Αλλιώς" από το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης

Η «Ζωή Αλλιώς» από το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης την Πέμπτη 22 Ιουνίου


Έναν τίτλο που ταυτίζεται με το όνειρο, την αισιόδοξη στάση για τη ζωή και την προσπάθεια για αλλαγή, διάλεξε το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. για να καλέσει το κοινό της πόλης στην παρουσίαση της δουλειάς των τμημάτων του για τη χρονιά 2016-2017.
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. ο εξωτερικός χώρος του νεοκλασικού κτιρίου της Μανωλάκη 11Δ,  μεταμορφώθηκε για να υποδεχθεί όλους του Λαρισαίους σε μια υπαίθρια γιορτή!
Ένα τίτλο που δεν αποτελεί απλώς ευχή και προσδοκία αλλά κυρίως πρόταση για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τον εαυτό μας και τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζούμε, να βελτιώσουμε ότι είμαστε και να δούμε τη ζωή αλλιώς…. Υπάρχει άραγε κι άλλος τρόπος; Κι αν ναι, η σύγχρονη αντίληψη για τη πρόληψη μήπως έχει απαντήσεις, μήπως έχει τα κομμάτια που λείπουν; Ας δούμε πώς παρουσιάζουν τα μέλη των εργαστηρίων, μικρά και μεγαλύτερα, εικόνες από χρώματα, κίνηση, ρυθμό, παιχνίδι, φαντασία, πώς τις αντλούν από τη πραγματικότητα και πώς δημιουργικά τις μετουσιώνουν!
Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης είχε ως εξής:
8.00 Εικαστικές δράσεις
• Ζωγραφίζουμε τα δικά μας κομμάτια.. κι όλοι μαζί ένας κύκλος!!
• Γνωρίζουμε και παίζουμε το Ομαδικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι Καλών και Κακών Συνηθειών που έφτιαξαν τα παιδιά του εργαστηρίου των εικαστικών.
• Συμπληρώνουμε τα χρωματιστά κομμάτια που λείπουν στη «Χαρά της πρόληψης», μια παιδική χαρά που σίγουρα θα μας θα μας δώσει τη ευκαιρία να συνεργαστούμε δημιουργώντας την κομμάτι-κομμάτι!
9.00 Χαιρετισμοί: Παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου
9.30 Παρουσιάσεις
• «Φτιάξε το παραμύθι σου!!» συμβουλές για να μαγειρέψετε νόστιμα παραμύθια από τα παιδιά του Εργαστηρίου Παραμυθιού
• «Το κομμάτι που λείπει» παρουσίαση του εικονογραφημένου παραμυθιού του Σελ Σιλβερτσάιν από τα παιδιά των Εργαστηρίων Χορού-Μουσικής και Θεάτρου
• Παρουσίαση εικόνων από το Εργαστήρι Φωτογραφίας
• Μουσική... χορός ...πάρτυ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής στις ομάδες του Εργαστηρίου Ζωής για τη χρονιά 2017-2018 ξεκινάει την ίδια μέρα, είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Λίγα λόγια για το Εργαστήρι Ζωής ……
Το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, υλοποιώντας πρωτοποριακές δράσεις πρωτογενούς πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας .
Την σχολική χρονιά που μας πέρασε, λειτούργησαν συνολικά 8 τμήματα για ενήλικες, εφήβους και παιδιά στους τομείς της Δημιουργικής Γραφής, της Θεατρικής Παιδείας, του Παραμυθιού, της Ιστορίας-Πολιτισμού, της Φωτογραφίας, του Χορού-Μουσικής, των Εικαστικών και του Εθελοντισμού .
Κάθε τμήμα στελεχώνεται από δύο συντονιστές (κοινωνικό και θεματικό επιστήμονα ), οι οποίοι διαμορφώνουν τις συναντήσεις της ομάδας τους σύμφωνα τόσο με το θεματικό τους αντικείμενο αλλά και με μεγάλη φροντίδα προς τις σχέσεις που διαμορφώνονται και τα μηνύματα που επικοινωνούνται στην ομάδα.
Η ομάδα των Εκπαιδευτών του Εργαστηρίου Ζωής συμμετέχει στις συναντήσεις εκπαίδευσης και εποπτείας που πραγματοποιούνται με την ευθύνη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές της Πρωτογενούς Πρόληψης και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας .
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΟΚΑΝΑ θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην πόλη της Λάρισας το πρωτοποριακό έργο του Εργαστηρίου Ζωής, δωρεάν, και την επόμενη σχολική χρονιά .