Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 07:03

Το Πένθος στα Παιδιά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας - Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας την Παρασκευή 15  Απριλίου με θέμα : "Το Πένθος στα Παιδιά - Ένας Οδηγός για Γονείς και Εκπαιδευτικούς¨, των Τ. Αναγνωστοπούλου και Σ. Χατζηνικολάου.

Το Βιβλίο παρουσίασε η μία εκ των συγγραφέων, κλινική ψυχολόγος κ. Αναγνωστοπούλου η οποία μίλησε για τη σημασία της πρώιμης παρέμβασης σε ζητήματα απώλειας στην οικογένεια και πόσο σημαντικό είναι για την ψυχική υγεία του παιδιού η αναγνώριση και έκφραση  των συναισθημάτων του όταν  βιώνει μία απώλεια. 

Την Εκδήλωση που προλόγισε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κ. Ε. Κουφάκη, παρακολούθησαν Εκπαιδευτικοί και Γονείς και στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν από τη συγγραφέα όσα ζητήματα τέθηκαν από το κοινό.

Το Σάββατο η κ. Αναγνωστοπούλου σε παρουσίασή εστίασε στον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κινηθούν όταν προκύψει ένα θέμα πένθους στο χώρο του Σχολείου. Τονίστηκε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πρωτόκολλο μέσα στο Σχολείο που θα διευκολύνει την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων και θα συμβάλλει στην  υποστήριξη και στην ανακούφιση των παιδιών που βιώνουν μία απώλεια και πενθούν.

Τέλος επισημάνθηκε ότι στο βιβλίο περιέχονται και αναλυτικές περιπτώσεις αντιμετώπισης πένθους στα παιδιά που η ανάγνωσή τους θα διευκολύνει τον Γονιό και τον Εκπαιδευτικό στην διαχείριση ανάλογων περιστατικών.