Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 09:09

Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με Θέμα τους Πρόσφυγες μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας πραγματοποίησαν την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο την τελετή βράβευσης του 5ου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού.
Στο φετινό διαγωνισμό με θέμα «Πρόσφυγες ή Μετανάστες : Η σκληρή πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών» συμμετείχαν 32 Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του νομού μας με πάνω από 800 μαθητές.
Τα σχολεία που πήραν μέρος στον διαγωνισμό είναι το 2ο Δ.Σ Λάρισας, το 3ο Δ.Σ. Λάρισας, το 4ο Δ.Σ. Λάρισας, το 11ο Δ.Σ. Λάρισας, το 12ο Δ.Σ. Λάρισας, το 13ο Δ.Σ. Λάρισας ,το 15ο Δ.Σ. Λάρισας, το 19ο Δ.Σ. Λάρισας, το 23ο Δ.Σ. Λάρισας, το 24ο Δ.Σ. Λάρισας το 36ο Δ.Σ. Λάρισας, το 38ο Δ.Σ. Λάρισας, το 43ο Δ.Σ. Λάρισας, το 1ο&2ο Δημ. Σχ. Εκπ/ριων ‘Ν. Μπακογιάννη’, η ‘Σχολή Καραβάνα’, το 1ο Δ.Σ. Αμπελώνα, το Δ.Σ. Βαμβακούς, το Δ.Σ. Δαμασίου, το Δ.Σ. Ομορφοχωρίου, το Δ.Σ. Αιγάνης, το 4ο Δ.Σ. Φαρσάλων, το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 15ο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Λάρισας, το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, το 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας, το Γυμνάσιο Νίκαιας, το Γυμνάσιο Αργυροπουλίου, το Γυμνάσιο Μπακογιάννη, το 6ο Λύκειο Λάρισας, το 9ο Λύκειο Λάρισας, το 1 Λύκειο Ελασσόνας, και το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκαν θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές και απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι ειδικές διακρίσεις στους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και ξεχώρισαν για τα έργα τους.
Στο Δημοτικό, το 1ο βραβείο κέρδισε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας: Γκόλτσιος Θεόδωρος, Γραμμένου Κατερίνα και Φλώρου Σοφία. Το 2ο βραβείο κέρδισε το 1ο&2ο Δημοτικό Σχολείο Εκπ/ριων “Ν. Μπακογιάννη”: Λεβέντης Κωνσταντίνος, Αντωνίου Ελπίδα και Μπόγδανος Πέτρος. Το 3ο βραβείο κέρδισε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας :Γώγου Ευδοξία, Ζώκα Ειρήνη και Θώδος Θέμης. Στο Γυμνάσιο, το 1ο βραβείο κέρδισε το 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας: Τζάνου Ράνια, Αγροδήμου Βασιλική. Το 2ο βραβείο κέρδισε το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου: Νάκα Ζέφη, Μπαλάφας Θωμάς. Το 3ο βραβείο κέρδισε το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας: Ζέγγου Μαρία, Καστόρη Κωνσταντίνα, Κελεσίδη Μαριλένα. Στο Λύκειο, το 1ο βραβείο κέρδισε το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας: Φαμπιάν Σεν, Τσουμάβης Βασίλης, Κωτσαλίδου Χριστίνα. Το 2ο βραβείο κέρδισε το 9ο Λύκειο Λάρισας: Χάμος Κωνσταντίνος. Το 3ο βραβείο κέρδισε το 1ο Λύκειο Ελασσόνας: Λέκκα Ευαγγελία.
Επίσης στο προθάλαμο του Ωδείο λειτούργησε έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.