Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 06:24

Περιβαλλοντική Ποδηλατάδα Πρόληψης στους Δρόμους του Τυρνάβου

 
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 η 3η Δράση του Δικτύου Φορέων Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Τυρνάβου με θέμα: «Περιβαλλοντική Ποδηλατάδα στους δρόμους του Τυρνάβου». Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσο και της τοπικής κοινωνίας του Τυρνάβου σε θέματα περιβάλλοντος.
 Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν με τους συνοδούς τους ακολούθησαν τη διαδρομή από την κεντρική πλατεία έως το Άλσος του προφήτη Ηλία όπου προχώρησαν στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου.
Σύνθημα της δράσης ήταν : «Με ποδήλατο γυρίζω, την πόλη καθαρίζω».
 Στην εκδήλωση δόθηκαν σε όλους τους μαθητές καθώς και στα σχολεία τους βεβαιώσεις συμμετοχής από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Πρόνοιας Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου κα Μαμανού-Χατζή Ευγενία και από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας κο Πινακά Βασίλειο.
 Ευχαριστούμε θερμά το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου, το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου- «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΣ», το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου που συμμετείχαν ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης, καθώς και όλα τα Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συμμετοχή τους στη δράση.
 Τέλος, ευχαριστούμε το Α.Τ. Τυρνάβου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ΕΚΑΒ για την παροχή ασθενοφόρου και την ΕΠΟΜΕΑ Τυρνάβου για την κάλυψη σε θέματα πρώτων βοηθειών.
Το Δίκτυο Φορέων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας γεννήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου.