Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 07:27

Παρουσίαση του "Οδυσσεβάχ" στην Εκδήλωση "Η Ζωή Αλλιώς"

Η «Ζωή Αλλιώς» του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. ταξιδεύει φέτος με τον Οδυσσεβάχ

Το ταξίδι «από το εγώ στο εμείς» ήταν φέτος για ολόκληρη τη χρονιά η κύρια θεματική του Εργαστηρίου Ζωής που διαχύθηκε σε όλα τα τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσω του πρωτότυπου συνδυασμού δημιουργικής έκφρασης και Πρωτογενούς Πρόληψης. Αυτός ο συνδυασμός που αγαπήθηκε από εκατοντάδες συμπολίτες μας και επικυρώθηκε επιστημονικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Βραβείο POMPIDOU 2018, παρουσιάζεται κάθε χρονιά στη θεσμοθετημένη πλέον καλοκαιρινή γιορτή με τίτλο «Η Ζωή Αλλιώς», όπου οι ομάδες του Εργαστηρίου Ζωής ανοίγουν στο κοινό τις εμπειρίες τους και προάγουν με καλλιτεχνικό τρόπο τη δημιουργία υγιών κοινωνικών σχέσεων.
Φέτος η «Ζωή Αλλιώς» συνδυάζεται με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων και γίνεται μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη και πιο παραστατική από ποτέ. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 20:00 το αγαπημένο θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και με αφετηρία «το εγώ» ταξιδεύουμε «στο εμείς», στη δική μας Ιθα… γδάτη! Η «Ζωή Αλλιώς» μάς προσφέρει ένα αλλιώτικο ταξίδι μέσα από τα κανάλια της Πρόληψης, ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ενηλικίωσης και γνώσης γεμάτο εμπόδια, δυσκολίες και διλήμματα. Με τι εφόδια ξεκινούμε το ταξίδι μας, και ποιες αξίες μας επικαλούμαστε για να αντεπεξέλθουμε; Πώς ξεπερνούμε τη μοναξιά και την απώλεια; Πώς λύνουμε τους γρίφους; Πώς παίρνουμε τις αποφάσεις και πώς συνεχίζουμε; Αναζητούμε τις απαντήσεις στα παραμύθια, στην τέχνη και κάπου μέσα μας θέλοντας να δούμε τη Ζωή Αλλιώς…
Η παράσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των παιδικών, εφηβικών και ενήλικων εργαστηρίων Θεάτρου, Χορού, Εικαστικών, Παραμυθιού και Χορωδίας που συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία σύγχρονη ιστορία Πρωτογενούς Πρόληψης με αφορμή το έργο «Οδυσσεβάχ». Με αυτή τη γιορτή ολοκληρώνεται μία ακόμη υπέροχη εκπαιδευτική χρονιά του Εργαστηρίου Ζωής που ήδη από τα μέσα Ιουνίου θα δέχεται αιτήσεις για εγγραφές στα τμήματα της χρονιάς 2019-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935.